Traducere // Translate

Claire Basler: Pictura murala



Claire Basler este un pictor floral francez care a trait si a lucrat intr-o fosta scoala in Ormes, langa Paris. Ea creaza aranjamente florale uriase, le posteaza jur-imprejurul casei sale, folosindu-le ca sursa de inspiratie pentru picturile sale.”In gradina sa, ea este martora luptei naturii pentru viata, impotriva, vantului, a ploii si soarelui” spune Telegraph. Iata ce portretizeaza Claire Basler in picturile sale: puterea si fragilitatea unei flori, natura linistitoare a unui copac, metamorfoza unei simple flori de mac.
Claire Basler s-a nascut la Vincennes  Franta in 1960 si a studiat la Ecole des Beaux Arts. Si-a cautat printre alte locuri inspiratia la Louvre unde si-a petrecut ore in sir studiind capodoperele muzeului, iubind in mod special lucrarile artistilor francezi din secolul 18. Cum ar fi de exemplu Watteau, care a ramas un punct de referinta pentru propria ei munca. Adevarata inspiratie a artistei, totusi, ramane natura.
In prezent Basler locuiește într-un castel din secolul al 13-lea în Franța Centrală, Château de Beauvoir, caz in care locul de muncă și viața ei se întrepătrund perfect. .
Artista are zeci de uleiuri pe panza, pe hartie, desene, picturi cu pasta pe faianta sau portelan, picturi murale. In general, ceea ce se cheama pictura mare.
Casa sa a fost de nenumarate ori fotografiata in Elle Décor pentru unicitatea si frumusetea sa.  Cine nu ar dori sa traiasca acolo?















Selectie: SD



































Niciun comentariu: