Traducere // Translate

Semnele timpului

Andrei PLEŞU | nici aşa, nici altminteri


Dacă, ajuns la o anumită vîrstă, te trezeşti bombănind tot mai des vremurile şi noile generaţii, e bine să ştii că există riscul de a fi preluat în corul străvechi al bătrînilor, care cred, de cînd lumea, că totul se termină cu ei. Capeţi un discurs de bunic, dintre cele care îi exasperează pe nepoţi. Asta pare să fie schema oricărei biografii: debutezi revoluţionar şi militant şi sfîrşeşti dezabuzat şi nostalgic.

Există, totuşi, mutaţii istorice de anvergură, fracturi ale timpului, de natură să capete un oarecare coeficient de „obiectivitate“. După Revoluţia Franceză, sau după instalarea la putere a sovietelor în Rusia şi a regimului comunist în România, afirmaţii de genul „Nimic nu mai e ca pe vremea mea!“ sună altfel decît în conversaţia previzibilă dintre moşnegii dintotdeauna şi tineret. Ruptura e evidentă şi radicală. Ceva cvasi-ireversibil s-a produs în măruntaiele istoriei. Lucrurile au luat o turnură cu totul nouă, în iureşul căreia nu mai poţi interveni. Eu unul cred că trăim un episod din această categorie. N-am cum să mă ocup, într-un articol de gazetă, de simptomatologia momentului. De cauzele, metabolismul şi perspectivele lui. Dar, cu ajutorul lui Alain Daniélou, am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre. Nu e vorba de sfîrşitul lumii, ci de sfîrşitul unei lumi, urmat, inevitabil, de deschiderea unui nou ciclu. După lectura acestui text, nu mă mai simt, în melancoliile şi temerile mele, un bunic obosit. Mă simt mai curînd legitimat de o imemorială lamentaţie, ale cărei detalii explodează spectaculos pe scena lumii de azi. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru. Cititorii vor judeca singuri.
Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate. Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al „castelor“, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială. Necinstea va căpăta o răspîndire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri. (Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! Nu fac decît să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.). Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute. Proştii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mîncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ şi de fast-food! n.m., A.P.). Limbile vor sărăci, vorbirea se va trivializa. Vor fi mai multe femei decît bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru. Se vor răspîndi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul. Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pîntecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi. Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.

Ceva mai aproape de lumea noastră, Hesiod (Munci şi zile) are viziuni asemănătoare. „Epoca de fier“ se va recomanda prin semne caracteristice: discernămîntul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni). Vor cîştiga teren neruşinarea, călcarea cuvîntului dat, invidia. Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala asupra dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împînzi totul.

Contemporanii noştri ar putea îmbogăţi acest diagnostic prin infinite amănunte, extrase din experienţa cotidiană. Evident, nu mi-am propus să furnizez cititorului o culegere, deprimantă, de toxine. Nu vreau, pur şi simplu, să-l indispun. Dar, pornind de la inventarul de mai sus, un igienic atac de spaimă, o mică ipohondrie nu i-ar strica. Ar fi, poate, un început de terapeutică...


___________________________________


cand cauti semne...
adăugat de Craciun Lu


...semne gasesti! si ele apar oriunde-ti intorci ochii. cand citesti horoscopul, musai ti se intampla ce scrie, fatalmente!, tocmai in cel pe care abia ai apucat sa-l citesti. cand pisica neagra iti taie calea, sigur la pasul urmator o sa te impiedici ori o sa te hârâi cu colegul la serviciu... si, uite-asa, miracolul, inevitabilul s-a produs! si n-ar avea, oricum, nicio sansa sa nu se intample. caci decupam, cu maaaare grija, din intreg semnele! le strangem cuminti, unu cate unu, si le insiram apoi frumos, pe o ata colorata, si avem povestea toata... dar oare nu exact aceleasi semne se potriveau, manusa, nu alta, si Revolutiei franceze, si celei din Maica Rusie, si caderii Bizantului, si destramarii Imperiului Roman, si..., si..., si...

vi s-a intamplat sa aveti, sa zicem, o rana la un deget, nu? ei, atunci cu siguranta ati constatat, pe propria piele, ca exact in acele zile si doar la acel deget va tooot loviti. miracol! ba nu, blestem! ba s-avem pardon: nici una, nici alta. ca de n-ar fi fost rana, oricat v-ati fi atins degetul, nici c-ati fi bagat de seama. si asta pentru ca nu v-ar fi durut. avem prostul obicei (o fi prost, n-o fi?) sa luam in seama lucrurile doar cand incep sa ne doara. a bon entendeur, salut!


Linga Purana
adăugat de vtrolu


Acum faptul că Linga Purana s-a născut cel devreme în secolul al XVI-lea e un detaliu nesemnificativ...


CUM SĂ PRIVEŞTI ÎNLĂUNTRUL TIMPULUI
adăugat de petreg


Cînd el nu stă locului ?

Citind un text ai senzaţia înţelegerii lucrurilor.
Textele sînt făcute şi astfel “vîndute” pentru a te face să înţelegi într-un anume fel, în felul lor, în felul acela, în felul acesta.
Numai vorba nescrisă este adevărul, numai cuvîntul netipărit spune fără a dori să te convingă, fără a dori să te supună, fără să te învingă.
Litera scrisă are apăsătura cernelii, are greutatea tiparniţei, te trage la fund precum asteroidul te-mpinge printre galaxiile cerului.
Ziua nu ne vedem decît pe noi fără să ne simţim singuri, noaptea tremurăm de spaima tăcerii ştiind-văzînd că nu sîntem singuri în Infinit, cerul e plin de Sori, puzderii de Galaxii, miriade de Lumi în acel, în acest Întuneric.
Cît despre oameni şi societăţile lor, oare cîte “cicluri” şi bulversări s-or fi fost petrecut de cînd Lumea şi Pămîntul ? Dar oare cîte de cînd Universul ?
Dar oare cîte de cînd Infinitul ?
Dar oare cîte şi mai cîte de cînd TIMPUL ?
Omul, nemăsurat în suflet şi simţiri, în gesturile sale, are o nevoie intransigentă de unităţi de măsură, de sisteme de referinţă, de trecut şi precizări. Prezentul nici nu există.
Ce este Timpul ? Cine a inventat Timpul ?
Timpul cel impalpabil, de Nevăzut, fără capăt nici coadă.
Omul adoră să tragă concluzii, să facă morală, să lase urme, imaginăindu-şi, să facă preziceri.
Omul nu mai ştie să trăiască CLIPA doar pur şi simplu.
S-a despărţit de Cosmos atunci cînd a construit primul “ceas”.
Atunci s-a sinucis pentru întîia oară. Atunci şi-a pus capăt zilelor.
“O, tempora ! O, mores !” noi sîntem deja cadavrele noastre.
Doar cu trecerea Timpului, lucrurile devin mai bune, mai suple, mai simple, mai transparente.
Concret Inefabile.
Prin aer trece prin faţa noastră, tocmai acum, Adevărul.
Acesta este necurmat INFINITUL.

Petre Grigorescu


Persoane şi comportamente
adăugat de cmarcel


Recunosc că mă regăsesc parţial în afirmaţia „debutezi revoluţionar şi militant şi sfîrşeşti dezabuzat şi nostalgic”. Nu am atins vârsta nostalgiei dar cred că am depășit-o pe cea a revoltei juvenile, emoţionale. Aşa cum văd acum lucrurile, consider că acea revoltă iniţială era afectată de cel puţin trei vicii de percepţie şi gândire. Primul viciu este cauzat de simplificarea grosieră a realităţii, tendinţa maniheistă, ideea că există oameni buni şi răi, în loc să considerăm că o persoană face fapte bune şi rele. Al doilea viciu ţine de lipsa conștientei propriilor limitări, de unde convingerea că ceea ce credem la un moment dat reflectă în mod complet realitatea şi nu doar o latură îngustă a realității, cum este de fapt. Al treilea viciu provine din impresia că este de datoria noastră să schimbăm lumea acționând asupra altora, nu asupra noastră aşa cum ne îndeamnă Gandhi: începe schimbarea cu tine însuţi.
În ceea ce priveşte textul puranic, cred că bunul simţ comun surprinde uşor asemănarea cu ceea ce trăim azi. Totuşi, aş avea o mică observaţie. Cred că boala nu trebuie să fie confundată cu bolnavul. De pildă, afirmaţia „hoţii vor deveni lideri” ne-ar putea face să credem că dacă scăpăm de hoţi (ca persoane) problema ar putea fi rezolvată. Ori, succesiunea partidelor politice la putere în ultimii 20 de ani ne arată că hoţia este apolitică.
Ceea ce se răspândește este de fapt un tip de comportament: strategia de a fura. Indivizii adoptă (prin imitaţie) această strategie dacă se dovedeşte a fi de succes şi o evită dacă duce la pierderi. La anumite momente de timp şi în anumite condiţii, strategiile imorale pot deveni cele de succes. Este un fel de epidemie. Rari sunt oamenii care să pună mai presus principiile morale decât interesul personal (auto-manipularea îşi face bine treaba aici). Ceea ce este rar devine cu totul excepţional în contextul în care majoritatea acceptă corupţia ca pe o normalitate. Conformismul social se aplică inclusiv corupţiei. Adaptarea devine astfel acceptarea compromisurilor.
Dacă hoţia (inclusiv copiatul la elevi/studenţi sau plagiatul) ar putea fi identificată într-o mai mare măsură şi dacă aceasta ar avea consecinţe negative suficient de grave asupra celui care o practică (care să compenseze beneficiile acesteia) atunci poate că această strategie nu ar fi atât de răspândită.


Oamenii din...
adăugat de Gheorghe Sirbu


...ziua de azi nu mai pot plange nu mai stiu...a plange au ...uitat a plange nu mai plang de atata... ris pt ca glumele sunt nesarate nu mai sunt ce au fost mai demult iar cand rad rad de ei insasi cand de fapt ar trebui sa planga . Oamenii din ziua de azi..." merg" la... fabrica de ras unde ajung pt ca stiu ca rasul le face bine dar nu este rasul lor si nici plansul lor cum nici lacrimile lor nu sunt ale lor ci mai de graba a celor ce stiau odinioara sa planga si sa rida... chiar cu lacrimi. In scoala de exemplu nu se ami invata... a plange si nici... a rade manualele sunt confuze pt a stoarce bani prin meditatii iar profesorii nu sunt platiti dar nici nu sunt solitari cu... si nici apreciati se apreciaza singuri prin comportamentul arogant-o interesat de propiul buzunar.
Mai ne putem mira oare de ceace se intampla nu numai la noi ci in intrega lume !?
Stiu ca mi se va reprosa sau spune ca avem genii dar unde sunt aceste genii cand ...iata ce se intampla la noi iar geniile care ar trebui apreciate cf si textului de mai sus sunt... cititi sau recititi ce s-a scris la comentariile...
Peste tot in lume se intampla ...bazaconii dar ca la noi la nimeni iar dac se intampla si la ei se profita si se zice iata si acolo unde ...umbla cainii cu covrigi in coada s-a intamplat mai rau ca la noi dar spun eu de sa nu se intample la noi si sa fie ca la noi la nimeni de ...armonie bucurie fericire , toate astea sunt lacrimii si ras cu lacrimi... de fericire bucurie etc
Spun astea nu neaparat ca lipsesc cu desavarsire de la noi dar tre sa cauti foarte mult sa gasesti asa ceva
...................................................................................................


despre semnele timpului
adăugat de sorinipopa


Felicitari pentru articol, in primul rand! Este un fapt psihologic, intalnit si la nivelul unei civilizatii, ca un nou ciclu evolutiv, care vine cu noi structuri si cu un alt tip de creativitate, nu se poate naste decat atunci cand ciclul anterior, bine cristalizat si devenit expresia unei constiinte sau unei colectivitati umane, este indepartat printr-o energie a distrugerii (Shiva, Kali) care se manifesta intr-un chip sau altul. Transfigurarea psihologica nu devine posibila decat atunci cand constiinta ajunge in fundul prapastiei, cu conditia ca acest traseu al declinului sa intalneasca la capatul lui ancora spiritului, moment in care apocalipsa, adica renasterea, poate avea loc. Orizontul renasterii include de fiecare data o noua epoca de aur a ciclului evolutiv al umanitatii.

Din scrierile dv. am ramas cu impresia ca teosofia v-a lasat mai degraba o impresie proasta. Mie mi se pare ca destinul umanitatii pe care Blavatsky&Bailey&Creme&Co. ni-l prezinta are sens. Imi dau seama cat de extravagante si tacanite pot parea toate povestile lor despre maestrii intelepciunii, cele 7 rase, etc. dar eu cred ca regatul uman nu este decat un nivel incipient in care constiinta de sine incepe sa se manifeste (de asta si cred ca "destinul" umanitatii este constientizarea sau iluminarea, cu toata povestea inconstientului care devine solul gravitational pentru exprimarea de sine a constiintei, unificarea aspectului material - chakrele bazale - cu cel spiritual - chakrele superioare - prin care se realizeaza antakarana, podul de lumina ca proba a faptului ca o persoana umane are "impamantare" si "conexiune la cer", etc.) si ca exista regate "superioare", etajul locuintelor angelice. O idee teosofica importanta (chiar daca nu este 100% originala) cred ca e si aceea ca nu exista materie "moarta", orice fragment al realitatii fiind expresia de o densitate sau alta a constiintei. De aceea cred ca planetele, astrele, galaxiile si insusi universul sunt entitati constiente de sine.

Ceea ce voiam totusi sa spun in legatura cu teosofia e ca mi se pare rezonabila ideea ca umanitatea in ansamblu este polarizata in momentul de fata preponderent afectiv, la fel cum intr-o etapa anterioara era polarizata asupra vehicului fizic, si ca desavarsirea vehiculului mental la scara globala este sarcina etapei imediat urmatoare a umanitatii. Pentru a incepe polarizarea mentala, trebuie totusi sa trecem cu bine caznele si testele etapei vehicului afectiv, iar una dintre aceste cazne a reprezentat-o fenomenele de fanatism de diverse feluri (apogeul lor au fost razboaiele mondiale, fenomene de hipnoza pur astrala), toate dintre ele cauzate de "demonii" vehicului afectiv, care au sarcina de a ne confrunta cu toate iluziile si amagirile afectelor, a caror recunoastere si depasire reprezinta adevarata desavarsire la nivelul afectivitatii.

Cu respect,
SP


Sfantul Pavel spune:
adăugat de avramnitu


2 Timotei 3:1-9: „1 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. 2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, aroganţi, blasfemiatori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de sfinţenie, 3 fără afecţiune, neînduplecaţi, acuzatori, neînfrânaţi, sălbatici, neiubitori de bine, 4 trădători, nechibzuiţi, încrezuţi, iubitori mai degrabă de plăceri decât de Dumnezeu, 5 având doar o formă de evlavie, dar negându-i puterea. Îndepărtează-te de astfel de oameni! 6 Între aceştia sunt cei care se furişează în case, pun stăpânire pe femeile uşuratice, împovărate de păcate şi călăuzite de diferite pofte, 7 care întotdeauna învaţă, dar nu pot ajunge la cunoaşterea adevărului. 8 Aşa cum Iane şi Iambre1 i s-au împotrivit lui Moise, tot astfel şi aceşti oameni cu minţi pervertite se împotrivesc adevărului, fiind descalificaţi în ce priveşte credinţa. 9 Dar ei nu vor mai înainta mult, pentru că, la fel ca în cazul celor doi, nebunia lor va fi arătată tuturor.”


Da, avramnitu !
adăugat de adrianrusu


Aceasta (Pavel) ar fi fost sursa cea buna. Daca onoratul editorialist nu ar fi mizat mai mult pe exotism decat pe adevar. Este intotdeauna mai epatant sa citezi sursa cea rara. Vulgul profan rafolle.

De altfel, este du réchauffé, (daca nu ma inseala memoria) - a mai citit-o in emisiunea TV cu Liiceanu. De atunci se tot mira... Este sfarsitul perpetuu al d-lui Plesu. Abulia care nu inceteaza sa se termine.




Ancient Vedic
Predictions And Prophecies
From Susan Ferguson
9-4-3

Symptoms of the Kali Yuga

Writing itself is a symptom of the Kali Yuga. If you think about it, humans beings have been on planet Earth far longer than we have any record of any written word. However there are a few ancient writings which give us some idea of the other three ages. These were orally transmitted, memorized texts which were handed down from generation to generation and later written in Sanskrit down during the Kali Yuga. We no longer possess this remarkable command of memory. Imagine memorizing complete books! Most of us can barely remember the grocery list!

From the Sanskrit text the Linga Purana:

Some of these ancient texts actually predicted the conditions which now in exist the Twilight of the Kali Yuga. Remember, these are predictions! The ancients who bothered to write these prophecies down did so because they considered them to be abnormal, unheard-of, and outrageous.

Thieves will become kings, and kings will be the thieves.

Rulers will confiscate property and use it badly.

They will cease to protect the people.

Base men who have gained a certain amount of learning (without having the virtues necessary for its use) will be esteemed as sages.

There will be many displaced persons, wandering from one country to another.

Predatory animals will be more violent.

Fetuses will be killed in the wombs of their mothers.

People will prefer to choose false ideas.

No one will be able to trust anyone else.

People will be envious.

There will be many children born whose life expectancy is no more than 16 years.

People suffering from hunger and fear will take refuge in "underground shelters."

Young girls will do trade in their virginity.

The god of clouds will be inconsistent in the distribution of the rains.

Shopkeepers will run dishonest businesses.

There will be many beggars and unemployed people.

Everyone will use hard and vulgar language.

Men will devote themselves to earning money; the richest will hold power.

The state leaders will no longer protect the people but, through taxes, will appropriate all wealth.

Water will be lacking.

And my favorite quote:

"Pre-cooked food will be readily available!"

The fact that our food supply contains very little nutrition and is full of toxins also tells us something about the frequencies of Time we live in.

(The source of this information is a wonderful book entitled: While the Gods Play: Shiva Oracles and Predictions on the Cycles of History and the Destiny of Mankind, by Alain Danielou; Inner Traditions International Ltd., paperback, 1985.)


The End of the World
From the Sanskrit Puranas and the Mahabharata

At the end of each Kalpa

There are three kinds of what we call the "end of the world" (paralaya): the first induced (naimittka); the second natural (prakrita); the third immediate (atyantika). Induced destruction (which concerns all living beings on earth) takes place at the end of each Kalpa [cycle of the Yuga(s)]. It is called either accidental or induced (naimittka).

Natural destruction (prakritka) is that which concerns the whole universe. It takes place when the divine dream which is the world ends. Matter, space, and time then cease to exist. It takes place at the end of time (parardha). [Vishnu Purana 1.3.1-3]

The third destruction, called immediate (atayantika), refers to the liberation (moksha) of the individual for whom the visible world ceases to exist. Immediate destruction therefore concerns the individual, induced destruction all living species on earth, and natural destruction the end of the universe.

Accidental or induced destruction (Naimittika Pralaya)

To put an end to the disastrous and unplanned increase in the number of living beings.

What is called accidental or provoked destruction (of living species) (naimittika) takes place at the end of...the cycle of Yugas. Therefore it concerns the human species. It takes place when the creator can no longer find any remedy apart from a total destruction of the world to put an end to the disastrous and unplanned increase in the number of living beings. [Mahabharata 12.248.13-17]

This destruction will start with an underwater explosion called Vadava, the mare, which will take place in the southern ocean.

"It will be proceeded by a hundred year drought during which the people who are not robust will perish. The seas, the rivers, the mountain streams, and the underground streams will be drained.

Twelve suns will cause the seas to evaporate. Fed by this water, seven suns will form which will reduce the three worlds to ashes; the earth will become hard like a turtle's shell.

The underground serpent will burn the lower worlds A fire from the mouth of the underground serpent will burn the lower worlds, then the surface of the earth, and will set the atmosphere ablaze. This mass of fire will burn with a great noise. Surrounded by these circles of fire, all animate and inanimate objects will be destroyed.

The destroyer god will breathe enormous clouds, which will make a terrible noise.

A mass of clouds charged with energy, destroyer of all (sarvantaka), will appear in the sky like a herd of elephants. [Vishnu Purana 1.8.18-31]

When the moon is in the constellation of Pushya (Aquarius), invisible clouds called Pushkara (cloud of death) and Avarta (cloud without water, nirjala) will cover the earth. [Shiva Purana 5.1.48-50]

Immense clouds will darken the sky Some of these clouds will be black, others white like jasmine, others bronzed, others gray like donkeys, others red, others blue like lapis or sapphire, others speckled, orangish, indigo. They will resemble towns or mountains. They will cover all the earth. These immense clouds, making a terrible noise, will darken the sky and will shower the earth in a rain of dust which will extinguish the terrible fire.

Then, by means of an interminable downpour, they will flood the whole earth with water. This torrential rain will swamp the earth for twelve years, and humanity will be destroyed. The whole world will be in darkness. The flood will last seven years and the earth will seems like an immense ocean. [Vishnu Purana 1.7.24-40]

Refuge in the extraplanetary world of Mahar When the dissolution of the world seems immanent, some people abandon the earth during the last days of the Kalpa and take refuge in the world of Mahar [the extraplanetary world] and from there will return to the world of life" (janaloka). [Linga Purana 1.4.39-40]

Seven humanities must again succeed each other on earth, and when the Golden Age reappears, seven sages will emerge to again teach the divine law to the few survivors of the four castes. [Shiva Purana 5.4.40-70]

Those few humans who survive the holocaust will be the progenitors of the future humanity (Danielou).

The world dissolves into the imperceptible The destruction of the world is implied in the very event of the creation and follows the reverse process in the thoughts of the Creator. When the force of expansion (tamas) and that of concentration (sattva) equalize, the tension (rajas), which is the primary cause, the substance (pradhana) of the universe, ceases to exist and the world dissolves into the imperceptible.

All vestiges of creation are destroyed; Pradhana and Purusha become idle. The earth, the atmosphere, the planetary and extraplanetary worlds disappear. Everything that exists is united into one single liquid mass, an ocean of fire in which the world dissolves. It is in this immense cosmic ocean (ekarnava) that the organizing principle, Bramha, sleeps until, at the end of the night, he awakens and, taking the form of a wild boar, raises a new world out of the waves. [Linga Purana 1.4.36-61]

The duration of the universe is expressed by a number having eighteen figures. When the end of time has come, the principle of smell (gandha tanmatra) disappears and, with it, solid matter. Everything becomes liquid.

All that remains is the vibration of space Then the principle of taste (rasa tanmatra) disappears and with it the liquid element. Everything becomes gaseous. Then the principle of touch (sparsha tanmatra) disappears and with it the gaseous element. Everything becomes fire. Then the principle of visibility disappears, all that remains is the vibration of space, which in turn fades.

Like a void of spherical shape All that remains is space like a void of spherical shape where only the vibratory principle exists. This vibration is reabsorbed in the "Principle of the Elements" (bhutadi), that is, the principle of identification or of individuality (ahamkara), which is part of the force of expansion (tamas), which itself dissolves into a great principle (mahat tattva), which is the principle of consciousness (buddhi).

The plan (purusha), indestructible, omnipresent, which is emanation of Being, returns to its origin. [Vishnu Purana 1.8.9]

The game (lila) of the birth and the disappearance of the worlds is an act of power of the Being who is beyond substance (pradhana) and beyond the plan (purusha), beyond the manifest (vyakta) and the unmanifest (avyakta), and beyond time (kala). The time of the Being has neither beginning nor end. That is why the birth, duration, and disappearance of the worlds never stops.

Apart from Being, nothing exists any longer At the time of the destruction neither day nor night, space or earth, darkness or light, nor anything else exists any longer, apart from Being, beyond the perceptions of the senses or thought. [Vishnu Purana 1.1.18-23]

From: While the Gods Play, Shaiva Oracles & Predictions on the Cycles of History & the Destiny of Mankind by Alain Danielou, 1987, Inner Traditions.

_______________________________

Renunta la stirile alarmiste si bucura-te de viata!
By Ramona Nicoara on 09/07/2012


Am primit zilele trecute pe mail un articol scris de Andrei Plesu. Cu siguranta ca multi dintre voi ati primit deja acest material, iar cei ce inca nu l-ati primit, e vorba de materialul: ANDREI PLESU – apocalipsa la hindusi. El isi incepe articolul asa: “ Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă…….”

La scurt timp dupa primirea acestui material, am primit pe mail un altul, si fiindca in acest nou material apare si extrasul din Linga Purana, II, 39-40, am sa il redau pe acesta mai jos.

Cu cca 2 ani in urma, primeam un material in care se vorbea despre activarea unor vulcani in diverse parti ale lumii. Curioasa fiind, am cautat pe google sa vad despre ce este vorba si, mare, mare distractie, materialul despre respectivele cutremure, aparuse pe internet cu cca 4 inainte ca acesta sa inceapa sa circule sub forma de mail. Asta inseamna ca exista o seama de persoane care preiau diverse materiale de pe ici colo, neinteresandu-se de data la care acestea au fost postate, si nici de continutul real al acestora, dorinta lor ferma fiind doar a atentiona lumea de diverse asa zise pericole existente sau pe cale de a se intampla, rar si implinidu-se de altfel aceste asa zise profetii, ceea ce aduce mai multa panica si frica in randul oamenilor, distorsionarea adevarului fiind insa evidenta. Cu siguranta ca multi dintre cei ce fac asta, considera ca fac un lucru bun, dar precum ziceam si intr-un articol postat cu ceva vreme pe blog, datorita multitudinii de stiri alarmante, promulgate in mass media si pe internet, oamenii au prins prostul obicei sa caute cat mai multe materiale care descriu astfel de informatii, acestia fiind parca intr-un adevarat concurs de postari de materiale de gen. Eu nu zic ca nu se intampla tot felul de evenimente neplacute pe Planeta, dar a vedea doar aceasta parte a evolutiei umane, este mai mult decat nociv, fiindca un om care are o astfel de predilectie, va dezvolta foarte usor stari depresive si anxioase, nemaiavand chef sa actioneze spre binele sau. Ba mai mult de atat, acesta, va avea tendinta sa incarce de frica si intelectul urmasilor sai, cat si al acelora cu care intra in contact, ceea ce e mai mult decat nefast.

In materialul de azi, doresc sa aduc putina lumina in cateva dintre credintele gresite dupa care multe persoane se iau in ultimul timp. Am postat cu putin timp in urma un articol, in care Sri Yukteswar ne vorbeste despre aceasta greseala comisa. Te invit sa citesti acest articol aici:



cate-ceva-despre-maestrii-de-diamant-ai-orientului-si-perioadele-de-inaltare-ale-planetei



Precum ai putut vedea, el ne descrie foarte clar perioada pe care tocmai o traversam. Multi inca au impresia falsa ca ne aflam in Kali Yuga, adica, Era intunecata a omenirii. Cu toate acestea, din 1599 am trecut intr-o alta Yuga, in 1899 cei 200 de ani de tranzitie scurgandu-se, noi deja putem spune ca ne aflam bine ancorati in Dwapara Yuga, si din 499 d.Ch in epoca Pestilor-Fecioara, urmand ca din anul 2499 d. Ch sa se intre in epoca Varsator-Leu.

Ce inseamna de fapt asta?

Inseamna ca toate informatiile pe care unele carti sfinte ne-au oferit-o despre Kali Yuga, demult nu mai sunt valabile. Spun asta, fiindca descrierile care se pot vedea si in articolul de mai jos, sunt asociate de catre multi semeni, acestei perioade, ceea ce este total gresit. Dupa aceste scrieri se iau multi propagatori de frici si pericole diverse, desi deja in lumea stiintifica se stie demult adevarul. E bine sa citesti articolul, tocmai ca sa poti asocia mai usor ideile propagate de trambitatorii de catastrofe. Cu cat omul stie mai multe, cu atat poate fi mai greu manipulat.

“KALI YUGA, AŞA CUM ESTE EA DESCRISĂ ÎN MAHANIRVANA TANTRA

(cap.I, SUTRA‑ele 37‑74):

„Suprema Fiinţă spuse:

Epoca de cumplită decădere spirituală şi materialism, numită KALI YUGA, atunci când DHARMA („principiile şi legile divine fundamentale, care atunci când sunt respectate fac posibilă integrarea plenară şi armonioasă a fiinţei umane în Supremul Absolut (DUMNEZEU)”) este aproape distrusă, va fi şi va dăinui numai datorită ignoranţei şi a complacerii în ignoranţă şi răutate a majorităţii oamenilor; atunci ea va fi remarcată de cei înţelepţi ca o perioadă plină de egoism, prostie, obiceiuri rele şi de deznădejde.

Oamenii vor urma, cei mai mulţi, în acele timpuri, surprinzător de repede cărările pline de suferinţă şi nefericire ale răului şi viciilor. Înţelepciunea divină, tradiţională, cuprinsă în Cărţile înţelepciunii (VEDE), îşi va pierde în aparenţă eficienţa numai pentru ei (acei oameni din KALI YUGA, datorită degradării lor extreme morale şi spirituale); alte Scrieri Sacre (SMRITI) vor cădea atunci în uitare, iar multe altele (PURANA‑ele), conţinând învăţături secrete străvechi despre metodele rapide de eliberare spirituală vor fi, o, Doamne, distruse ori batjocorite!

Oamenii vor deveni formali sau ostili faţă de practicile religioase şi faţă de căile spirituale pe care le vor urâ sau se vor teme de ele. Ei vor fi atunci necontrolaţi, înnebuniţi de mândrie, necredincioşi, vicioşi, dedaţi mereu la acte rele, egoişti, desfrânaţi, lacomi, cruzi, nemiloşi, vor vorbi într‑un mod jignitor, vor fi vicleni, vor trăi puţin, vor fi majoritatea loviţi de sărăcie, cuprinşi de boli cumplite care vor apărea în acele vremuri; vor fi copleşiţi de griji inutile şi de supărare; vor fi răi, slabi, josnici, stupizi, meschini şi mai mereu preocupaţi de goana chinuitoare după câştig şi de lucruri mărunte şi neânsemnate, decadenţi, hoţi, calomniatori, maliţioşi, agresivi, depravaţi, laşi şi mai tot timpul suferinzi, lipsiţi de orice simţ al ruşinii şi al păcatului, seducând şi epuizându‑şi vlaga (potenţialul sexual), robiţi de patimi, cu soţiile altora.

Preoţii ahtiaţi după câştiguri şi mărginiţi vor trăi la fel de nespiritual ca şi cei din castele (clasele sociale) inferioare şi îşi vor neglija cel mai adesea rugăciunile şi practicile lor obligatorii, pentru a oficia totuşi, pe bani, rituri şi ceremonii inferioare. Ei (preoţii) vor fi în acele vremuri lacomi, dedaţi la acte viclene şi păcătoase, mincinoşi, insolenţi, ignoranţi, înşelători, fiind mai curând întocmai ca nişte paraziţi pe spinarea celorlalţi. Chiar şi marii preoţi vor fi vânzătorii fiicelor lor (pentru a le căsători), degradaţi, ostili oricărei asceze spirituale (TAPAS) şi practici devoţionale autentice (VRATA). În adâncul sufletului, ei vor fi eretici, impostori, crezându‑se ei înşişi, plini de înfumurare, nişte înţelepţi. Vor fi aproape în întregime lipsiţi de dragoste, de credinţă în DUMNEZEU şi de aspiraţie spirituală, făcându‑şi în mod făţarnic (ipocrit) rugăciunile şi alte asceze spirituale fără alt scop lăuntric decât să înşele şi să impresioneze cât mai mult oamenii. Ei (preoţii) vor mânca alimente impure, vor aluneca majoritatea în obiceiuri rele şi se vor lăsa înlănţuiţi de prejudecăţi degradante, consumând o hrană inferioară, iar mulţi vor fi înnebuniţi să se unească animalic cu femei vulgare, vor fi vicleni şi adeseori vor fi gata să‑şi vândă pentru bani chiar propriile lor neveste.

Pe scurt, atunci, în acele cumplite vremuri, singurul semn al faptului că ei sunt preoţi (BRAHMANI) va fi doar veştmântul. Nerespectând în general nici o regulă în alimentaţie sau în alte activităţi, în adâncul sufletului lor batjocorind prescripţiile tradiţionale divine de conduită şi de viaţă, fără să întreţină aproape deloc gânduri pioase, ei vor fi făţarnici şi invidioşi, lăsându‑se înclinaţi în cea mai mare măsură spre atacarea şi calomnierea binelui ce va mai exista. Cum vor mai putea oamenii marcaţi de acea Epocă Sumbră (KALI YUGA), a căror minte va fi mai mereu împrăştiată şi neliniştită, tinzând cel mai adesea către somn, mâncare şi indolenţă, să atingă puritatea pentru a descoperi Divinul?

Datorită faptului că în acele vremuri oamenii din KALI YUGA vor fi mai mereu răi, plini de lăcomie şi de pofte degradante, mâncăcioşi, animalici, ei vor nesocoti plini de dispreţ practicile spirituale şi vor cădea foarte uşor în păcat. Pentru că mulţi dintre ei vor bea zilnic prea mult alcool de dragul plăcerii produse de excitarea necontrolată a simţurilor, majoritatea îşi vor degrada minţile, pierzându‑şi astfel şi orice noţiune înţeleaptă sau obiectivă despre bine şi rău. Unii, înebuniţi de dorinţe nestăvilite, vor viola soţiile altora, alţii vor deveni pungaşi şi vagabonzi, iar alţii, într‑ o dezlănţuire sexuală nebunească complet lipsită de orice discernământ, vor întreţine relaţii sexuale până la o deplină epuizare a sămânţei, cu orice femeie, şi chiar cu propria lor fiică. Mâncarea plină de otrăvuri şi băutura din care se vor înfrupta peste măsură va îmbolnăvi atunci pe mulţi, care vor rămâne prăbuşiţi fără putere şi fără sensibilitate faţă de cele spirituale.

Grav afectaţi de această nebunie, de care nu‑şi vor da deloc seama, ei îşi vor afla fulgerător moartea căzând în lacuri, în prăpăstii, de pe dealuri sau de pe acoperişuri iar alţii se vor îmbolnăvi de boli cumplite şi fără leac, care îi vor face să se chinuie groaznic. În timp ce unii vor fi indiferenţi, neputincioşi şi muţi ca nişte morţi, alţii dimpotrivă vor fi veşnic arţăgoşi şi certăreţi iar ceilalţi se vor ciondăni mereu cu rudele şi cu părinţii lor. Mulţi dintre oameni vor fi în acele vremuri răufăcători, cruzi, distrugători ai preceptelor morale şi de viaţă divină, tradiţionale (DHARMA). Mă tem, o Doamne, că până şi ceea ce Tu, în infinita Ta iubire şi compasiune, ai arătat în decursul timpului oamenilor prin multiplele tale încarnări divine (AVATAR) sau i‑ai făcut să înţeleagă prin sublimă inspiraţie, va fi întors de mintea lor perversă şi neghioabă în rău în acele vremuri cumplite!

O, Tu Stăpân al Universului, cine va mai practica corect YOGA în acele vremuri de îngrozitoare prăbuşire şi câţi vor mai fi aceia care vor realiza plini de inspiraţie divină consacrarea transfiguratoare (NYASA)? Cine va mai cânta plin de fervoare imnuri pline de dragoste pentru DUMNEZEU şi cine va mai adresa DOAR îN INIMA SA rugăciuni Divinului, cine va mai desena şi va mai folosi YANTRA‑e pentru concentrare şi meditaţie, cine va mai căuta să se unească spiritual (prin inefabilă rezonanţă), cu energiile sonore binefăcătoare subtile ale Universului folosindu‑se de o MANTRA? în timpurile din urmă ale lui KALI YUGA (mai sunt 40 si iesim din Kali Yuga ) , oamenii vor deveni în natura lor predominant vicleni şi legaţi precum nişte robi de toate felurile de păcat.

Spune‑mi, o Tu Stăpâne plin de compasiune al celor care suferă (DINESHA, un atribut al lui SHIVA), în mila ta infinită, cum mai pot obţine oamenii din KALI YUGA, fără prea mari eforturi, longevitate, sănătate şi energie, creşterea forţei şi curajului, cunoaştere, inteligenţă şi fericire, cum pot atunci să mai devină mult mai puternici şi mai valoroşi, cu inima curată, respectuoşi faţă de părinţi, lipsiţi de tendinţa de a seduce numai de dragul plăcerii sexuale soţiile altora şi plini de iubire, bunătate şi devotament faţă de femeia iubită, preocupaţi în mod sincer de binele aproapelui lor, dăruiţi idealurilor divine şi plini de dragoste faţă de DUMNEZEU, capabili să simtă dăruire şi dragoste faţă de ghidul lor spiritual (GURU), iubitori debordând de admiraţie ai copiilor şi ai rudelor lor, cunoscători profunzi, care respectă totdeauna Legile Divine, meditând mai mereu la DUMNEZEU? Spune‑mi, o, Doamne, pentru a face din nou să crească binele acestei lumi, ce trebuie şi ce nu trebuie să facă oamenii, în conformitate cu nivelul lor specific de conştiinţă şi de evoluţie spirituală? Pentru că cine altcineva ştie mai bine decât TINE care eşti Supremul Protector al celor trei lumi (fizică, astrală şi cauzală), ce anume trebuie făcut în acele cumplite vremuri?”

EPOCA DECADENŢEI SPIRITUALE (KALI YUGA), AŞA CUM ESTE EA DESCRISĂ ÎN VISHNU PURANA

(cărţile IV şi VI):

„Rasele de sclavi, alcătuite mai ales din cei din afara castelor (fiinţe inferioare din punct de vedere psihic, mental şi spiritual (PARIA) şi de barbari vor lua în vremurile care vor veni în stăpânire malurile Indusului, ţinuturile DARVIKA, CHANDRABHAGA şi KAŞMIR. Conducătorii acelor cumplite epoci întunecate vor fi toţi fără excepţie nişte naturi violente şi îşi vor însuşi plini de o nesăţioasă lăcomie bunurile supuşilor lor. Limitaţi cu mult în putere, cei mai mulţi dintre ei se vor înălţa la conducere şi vor fi răsturnaţi de acolo rapid. Scurtă şi plină de răutăţi le va fi viaţa; insaţiabile şi josnice le vor fi dorinţele şi mulţi vor fi foarte nemiloşi. Popoarele din diferite alte ţări, amestecându-se cu ei, le vor urma exemplul şi vor deveni la fel precum ei.

Casta predominantă în acele vremuri pe acest pământ va fi aceea a sclavilor inconştienţi şi materialişti (fiinţe neevoluate spiritual) (inversarea ierarhiei spirituale tradiţionale). Ceilalţi care vor mai avea anumite posesiuni (VAISHYA, casta neguţătorilor şi meşteşugarilor) vor abandona majoritatea agricultura şi comerţul şi îşi vor găsi mijloacele de subzistenţă devenind sclavi sau exercitând profesiuni mecanice .

Conducătorii de atunci, în loc să-şi iubească şi să-şi protejeze supuşii, îi vor exploata fără milă şi, sub diverse pretexte fiscale şi politice vor fura proprietatea castei negustorilor .

Sănătatea interioară şi legea proprie naturii individuale (SVADHARMA) vor diminua neâncetat, până când aproape toată lumea va fi în întregime pervertită. Doar averea şi banii mulţi vor mai conferi în acele vremuri rangul sau statutul social. Singurul mobil al devoţiunii care va continua să rămână va fi sănătatea fizică, singura legătură de durată dintre sexe va fi doar plăcerea sexuală, singurul mijloc de succes în competiţii va fi înşelătoria. Pământul nu va mai fi apreciat decât pentru bogăţiile sale minerale . Veştmintele sacerdotale pompoase vor înlocui cel mai adesea calitatea autentic spirituală a preotului. Slăbiciunea şi calculele meschine vor fi singurele cauze ale devotamentului. O simplă abluţiune mecanică va însemna pentru cei mai mulţi o perfectă purificare.

Datorită absenţei iubirii uriaşe, a energiei lăuntrice şi a purităţii trăirilor, rasa va fi aproape incapabilă să mai producă naşteri divine (AVATARI).

Deturnaţi în masă de sceptici, de necredincioşi şi de atei, oamenii se vor întreba: „Ce autoritate au textele sacre tradiţionale? Cine sunt şi oare cu adevărat chiar există aceşti zei? Ce este şi oare chiar se poate să existe o supraumanitate solară (BRAHMANA)?”

Respectarea castelor, a ordinii şi a instituţiilor tradiţionale va fi într-un declin maxim în timpul Epocii Sumbre (KALI YUGA). Căsătoria va înceta să mai fie un rit sacru, bazat pe iubire transfiguratoare şi respect reciproc, iar normele care leagă intim un discipol de maestrul său spiritual nu vor mai avea aproape deloc forţă. Se va crede cu infatuare că oricine poate atinge, pe orice cale, starea de iluminare divină şi de regenerare spirituală; actele devoţionale formal şi făţarnic realizate, cu toate că vor putea fi efectuate, nu vor mai oferi aproape nici un rezultat. Tipul general de viaţă va fi o maimuţăreală generală uniformă, conformistă, în cadrul unei promiscuităţi epuizante şi predominante. Cel care va dispune din abundenţă şi va distribui mai mulţi bani, va manipula şi va domina oamenii.

Descendenţa genealogiei nobile va înceta să mai fie un titlu de nobleţe. Oamenii îşi vor concentra înnebuniţi, cel mai mult, energia şi interesele asupra dobândirii de bogăţii materiale şi a banilor; cel mai adesea ei vor face aceasta prin înşelătorie şi pe căi necinstite. Oricine care este foarte bogat îşi va putea imagina, îmbătat de orgoliu, că este egalul unei fiinţe evoluate spiritual (BRAHMANA). Oamenii din KALI YUGA vor încerca mai mult ca oricând frica de moarte, iar sărăcia îi va îngrozi; numai din acest motiv va mai subzista o aparenţă de cer.

Femeile nu-şi vor mai asculta şi nu-şi vor mai iubi deloc pline de dăruire soţii şi părinţii. Ele vor fi majoritatea egoiste, abjecte, dezaxate, mincinoase şi se vor ataşa înnebunite de pasiuni josnice, de bărbaţi destrăbălaţi. Multe dintre ele chiar vor urmări şi vor căuta să devină pur şi simplu un obiect de satisfacţie sexuală animalică pentru bărbaţi.

Nelegiuirea, crimele şi perversitatea vor prevala printre oamenii deviaţi de erezie şi, din această cauză, durata vieţii lor va fi mai redusa.

Din vina autorităţilor publice, datorită unor boli fără leac, cumplite, mulţi copii vor muri. Unii vor avea părul alb la 12 ani. Oamenii creduli şi ignoranţi vor accepta orbeşte şi se vor lăsa fanatizaţi de teorii fantasmagorice aberante promulgate de nu contează cine, care vor contrazice flagrant cel mai elementar bun simţ. Vor fi veneraţi cu fervoare falşi zei în false ASHRAM-uri.

Oamenii vor mânca mecanic şi hulpavi fără a consacra şi fără a conştientiza absolut deloc spiritualitatea, absolut necesară actului hrănirii. Mulţi nu vor mai respecta sau practica nici riturile funerare. Călugării vor mânca întocmai precum laicii, iar călugăriţele vor întreţine legături amoroase ele între ele sau împreună cu prietenii lor.

Cei care vor trăi în mizerie vor fi orgolioşi şi îşi vor face un titlu de glorie din sărăcia lor; femeile la rândul lor se vor mândri doar cu frumuseţea coafurii, a sânilor sau a trupului pe care îl vor îngriji excesiv de mult.

Ploile vor lipsi şi, în multe regiuni, se va privi îndelung cerul în speranţa că ploaia va veni. Câmpurile şi pământurile foarte întinse vor deveni sterile, fructele şi legumele vor fi fade şi nu vor mai avea savoare, cerealele şi laptele vor lipsi. Cei care vor suferi mai mult de secetă se vor hrăni înfometaţi cu bulbi şi rădăcini. Ei vor fi lipsiţi de fericirea divină, de sublime bucuri şi de plăceri elevate. Mulţi se vor sinucide crezând în mod fals că astfel vor scăpa de suferinţe. Suferind cumplit de foame şi mizerie, trişti, săraci şi disperaţi, mulţi vor migra spre alte ţări mai bogate.

În KALI YUGA, oamenii vor fi majoritatea lipsiţi de virtute, fără puritate, lipsiţi de înţelepciune, şi vor cunoaşte mari suferinţe şi nenorociri” (cartea a VI-a, cap.1).

Totuşi, în aceeaşi VISHNU PURANA, cartea a IV-a, cap.24, se face aluzie şi la germenii sau elementele rasei primordiale (sau a lui MANU), rămasă aici pe Pământ în timpul Epocii întunecate, care vor fi chiar în acele vremuri germenii noilor generaţii, divine şi pure, cu care va începe noua EPOCĂ DE AUR (SATYA YUGA); tot acolo reapare şi ideea unei noi manifestări divine finale, de sus în jos:

„Atunci când toate riturile şi căile spirituale autentice descrise de cărţile înţelepciunii tradiţionale împreună cu instituţiile stabilite prin lege, vor fi pe punctul de a dispare în întregime şi când sfârşitul Epocii întunecate (KALI YUGA) va fi aproape, o parte a fiinţei divine, existând prin propria sa natură spirituală întocmai precum BRAHMAN, care este fără de început şi fără de sfârşit, va coborâ atunci pe pământ. Pe pământ, el va restabili dreptatea, iar inteligenţele celor care vor fi plini de aspiraţie către DUMNEZEU şi vii spiritual la sfârşitul lui KALI YUGA se vor trezi şi ei vor dobândi rapid o transparenţă de cristal. Oamenii astfel transformaţi sub influenţa acelei perioade speciale vor constitui o nouă seminţie divină, net superioară, de fiinţe umane şi ei vor fi aceia care vor da naştere unei rase care va trăi după legile Erei DIVINE Primordiale (KRITA sau SATYA YUGA)”.



KALI YUGA, AŞA CUM ESTE DESCRISĂ ÎN LINGA PURANA

(cap. 40):

„Marea majoritate a oamenilor din KALI YUGA vor fi stăpâniţi de cele mai joase instincte. Ei îşi vor alege de regulă idealuri cu totul aberante sau false. Unii nu vor ezita să-i persecute cu îndârjire pe cei întelepţi şi evoluaţi spiritual. Dorinţele inferioare sau rele îi vor tulbura neâncetat. Neglijenţa, boala, foamea, egoismul, viciile, suspiciunea, absenţa dragostei şi frica se vor răspândi printre ei. Se vor îndesi de asemenea perioadele de mari secete. Diversele regiuni sau provincii ale aceleiaşi ţări se vor lupta cu îndârjire între ele. Cărţile Sacre vor fi dispreţuite şi nu vor mai fi apreciate la justa lor valoare.

Oamenii vor fi aproape complet lipsiţi de principii morale, iritabili şi, în acea epocă (KALI YUGA), se vor răspândi şi vor fi cu uşurintă îmbrăţişate o mulţime de false doctrine şi căi spirituale eronate, care vor face să apară scrieri mincinoase.Oamenilor le va fi adeseori teamă fără motiv pentru că vor neglija prescripţiile divine lăsate de înţelepţi şi, fiind incapabili să înţeleagă ce fac, nu vor mai realiza corect riturile (sau, altfel spus, vor pierde „cheia” integrării divine armonioase a fiinţei umane în natură şi nu vor mai ascensiona decât foarte rar pe nivelele elevate şi divine ale manifestării).

Mulţi vor pieri pentru că se vor intoxica cu alimente otrăvite şi denaturate prin ignoranţa lor. Numărul celor de viţă nobilă şi aleasă, precum şi acela al agricultorilor va scădea gradat. Clasele muncitoare şi ignorante vor tinde să-şi împartă atribuţiile, puterea, masa şi patul vechilor regi. Majoritatea noilor conducători vor fi de origine muncitorească sau joasă. Ei vor prigoni cu îndârjire şi cruzime preoţii şi deţinătorii cunoaşterii divine autentice (marii yoghini, iniţiaţi, marii mistici şi sfinţi).

Vor fi ucişi pruncii în pântecele mamelor lor, iar eroii vor fi asasinaţi. SHUDRA („lucrătorii”) vor pretinde să se comporte ca nişte BRAHMANI, iar preoţii ca nişte muncitori.

Hoţii cei mai mari vor deveni regi cu ajutorul banilor, iar ceilalţi regi vor deveni în cel mai scurt timp nişte hoţi. Numeroase vor fi femeile care pe bani şi pe alte favoruri îşi vor vinde trupul cu uşurinţă şi vor avea raporturi sexuale cu mulţi bărbaţi, fără ca să-i iubească. Stabilitatea şi echilibrul celor patru clase sociale cât şi a celor patru perioade de viaţă ale fiinţei umane aproape că vor dispărea pretutindeni.

Pământul va rodi foarte mult în unele locuri şi prea puţin în altele. Conducătorii vor confisca sau vor jefui adeseori proprietatea individuală şi apoi o vor utiliza în mod dezastruos sau o vor opri pentru ei. Ei vor înceta să mai protejeze şi să iubească poporul.

Oamenii răi, care vor dobândi cu ajutorul inteligenţei o anumită cunoaştere, fără a atinge însă înţelepciunea care singură le permite să o poată utiliza, în mod binefăcător, divin, vor fi onoraţi ca nişte înţelepţi, cu toate că în realitate, de cele mai multe ori, ei vor fi înzestraţi cu o inteligenţă diabolică.

Oamenii care nu vor avea deloc virtuţi de eroi şi luptători vor deveni regi. Savanţii vor fi adeseori în serviciul oamenilor mediocri, vanitoşi şi ranchiunoşi. Preoţii se vor degrada vânzând cu neruşinare riturile şi sacramentele. Vor fi multe persoane ce vor prezenta diferite forme de nebunie sau vor fi grav tulburate psihic, rătăcind dintr-o ţară în alta. Numărul bărbaţilor va scădea, iar cel al bărbaţilor puternici şi virili se va diminua şi mai mult, cel al femeilor în schimb va creşte.

Animalele sălbatice vor fi din ce în ce mai violente. Oamenii cinstiţi şi integri vor fi adeseori persecutaţi şi ponegriţi până când vor renunţa să mai joace un rol activ în societate.

Hrana deja gătită cu mult timp în urmă va fi pusă în vânzare. Cărţile Sacre vor fi vândute ca orice marfă la colţ de stradă. Fetele tinere vor face cu viclenie comerţ cu virginitatea lor. Zeul norilor va fi incoerent în distribuirea ploilor. Negustorii vor recurge frecvent la trucuri păcălitoare (PUBLICITATE) şi la multe acţiuni necinstite. Ei vor fi înconjuraţi de falşi filosofi care vor critica totul şi vor fi steril pretenţioşi. Vor fi mulţi cerşetori şi foarte mulţi oameni fără lucru. Toată lumea va folosi mai mereu la necaz cuvinte dure, obscene şi grosiere. Aproape nimeni nu va mai fi cinstit şi demn de încredere.

Lumea va fi rea şi invidioasă pe orice. Degradarea accentuată a virtuţilor şi cenzura îndârjită a puritanilor ipocriţi şi steril moralizatori va caracteriza perioada sfârşitului lui KALI YUGA. Atunci, cei mai mulţi oameni vor fi săraci şi nu vor mai exista regi, bogăţia şi recoltele vor scădea neâncetat, grupuri puternice de bandiţi se vor organiza în oraşe şi în sate. Apa va lipsi, iar fructele vor fi din ce în ce mai rare. Cei care vor trebui să asigure protecţia sănătăţii cetăţenilor nu o vor face. Mare va fi în acele vremuri numărul hoţilor. Violurile şi homosexualitatea vor fi frecvente. Mulţi oameni vor fi perfizi, desfrânaţi, răi şi impertinenţi. Ei îşi vor purta părul în dezordine. Mulţi copii dintre cei care se vor naşte atunci vor avea o slabă speranţă de viaţă ce nu va depăşi 16 ani.

Aventurierii care urmăresc să exploateze credulitatea oamenilor vor lua aparenţa de călugări cu capul ras, vor purta ostentativ veştminte portocalii şi vor impresiona doar prin rozariile ţinute în jurul gâtului. Se vor fura stocurile de cereale. Hoţii vor fura pe alţi hoţi. Oamenii vor deveni pasivi, letargici şi vor fi aproape complet lipsiţi de un scop bine definit şi elevat în viaţă. Bolile, şobolanii şi substanţele nocive care se vor pune în alimente îi vor zdruncina şi îi vor îmbolnăvi. Unii dintre cei slăbiţi de foame şi teamă se vor refugia înspăimântaţi şi lipsiţi de orice speranţe în adăposturi subterane (KAUSHIKA).

Extrem de rari vor fi aceia care vor trăi 100 de ani. Textele sacre pline de înţelepciune şi clar scrise vor fi răstălmăcite şi pervertite. Riturile divine vor fi neglijate sau batjocorite. Vagabonzii vor fi numeroşi în toate ţările şi mulţi dintre ei vor asculta înnebuniţi (isterizaţi) o stranie muzică îngrozitoare, care va trezi şi va amplifica în ei pornirile rele şi viciile (prevestirea „FANILOR” dezaxaţi ai „muzicii” ROCK, METALICA, TRASH etc).

Ereticii se vor opune principiului celor patru caste şi îi vor opri pe ceilalţi să realizeze acţiunile caracteristice celor patru stadii de viaţă. Oameni total incompetenţi şi impostorii vor trece drept mari experţi în materie de morală şi religie sau vor fi consideraţi Mari maeştri spirituali.

Bărbaţii vor bate, vor chinui şi vor masacra femeile, copiii, vacile şi adeseori se vor ucide unii pe alţii.”

„În timpul perioadei de crepuscul care va încheia KALI YUGA, legiuitorul lumilor va declanşa un Mare Război cumplit şi nimicitor, care în scurt timp îi va ucide pe cei răi. El se va întrupa atunci pe Pământ şi se va naşte din dinastia lunară. Numele lui va fi Război (SAMITI). El va străbate atunci întregul pământ cu o mare armată pentru a curăţa de cei răi Pământul. Îi va distruge pe barbarii cei cruzi şi pe degeneraţi (MLECCHA). Tot el îi va distruge atunci pe cei foarte inferiori şi pe toţi cei involuaţi, care şi-au atribuit în mod abuziv puterea regală şi el îi va extermina de asemenea pe falşii filosofi, pe criminalii şi pe cei înrăiţi şi cu sângele amestecat. El îşi va începe această misiune în cel de-al 32-lea an al său de viaţă şi o va continua neobosit timp de 20 ani. Atunci el va ucide milioane de oameni foarte răi, iar pământul va fi pustiit.

Oamenii foarte răi se vor ucide atunci şi singuri unii pe alţii cu furie. La sfârşit vor rămâne doar pe ici şi pe colo grupuri răzleţe de oameni care se vor ucide înebuniţi de furie între ei pentru a se jefui reciproc. Agitaţi şi confuzi, mulţi oameni răi îşi vor abandona atunci femeile şi casele. Ei vor fi complet lipsiţi de educaţie, fără nici o lege, fără ruşine şi fără iubire. Mulţi dintre ei îşi vor abandona locurile natale pentru a emigra în afara frontierelor ţării lor.

În acele cumplite vremuri, aceia puţini care totuşi vor supraveţui se vor hrăni cu vin, carne, rădăcini şi fructe şi vor fi îmbrăcaţi cu scoarţe de copaci, frunze şi piei de animale. Ei nu vor mai folosi deloc banii. Le va fi foame, vor fi mulţi bolnavi şi vor cunoaşte o îngrozitoare disperare. De-abia atunci unii vor începe să reflecteze la starea de maximă involuţie spirituală în care au ajuns.”

SFÂRŞITUL LUI KALI YUGA, DUPĂ TEXTELE TRADIŢIONALE ORIENTALE:

„La sfârşitul lui KALI YUGA va avea loc distrugerea cea mare, finală, din care foarte puţini vor supravieţui. Această distrugere va începe printr-o gigantică explozie submarină, numită VADAVA („Iapa”), care va avea loc în oceanul din sud.

Ea va fi precedată de o secetă de 10 ani, în timpul căreia fiinţele umane care nu vor fi suficient de robuste vor pieri. Şapte explozii de lumină inimaginabil de mari vor seca aproape toate apele. Mările, râurile, izvoarele munţilor şi apele subterane vor fi atunci secate în cea mai mare parte.

Doisprezece noi sori vor seca mările. Hrăniţi din această apă, se vor forma alţi 7 sori, care vor reduce la cenuşă cele 3 lumi; pământul va deveni atunci gol, sterp şi dur întocmai ca o carapace de broască ţestoasă.

Un foc uriaş ieşind continuu din gura unui fel de şarpe subteran va arde rând pe rând lumile subterane, apoi suprafaţa pământului şi va consuma toată atmosfera. Această masă uriaşă de foc se va roti cu mare zgomot. Înconjurate de aceste cercuri nimicitoare de foc, aproape toate fiinţele şi toate făpturile vii de pe acest Pământ vor fi distruse.

Zeul morţii şi al distrugerii va deplasa nori enormi, care vor face un zgomot teribil. O cantitate imensă de nori ucigători încărcaţi cu energie rea, distrugători a tot ceea ce există (SARVANTAKA), va apare şi se va menţine mult timp în cer întocmai ca o turmă de elefanţi” (VISHNU PURANA, 1, cap. 8, 18-31).

„Atunci când Luna se va afla în constelaţia PUSHYA („Vărsător”), nori invizibili, numiţi PUSHKARA („nori de moarte”) şi AVARTA („nori fără apă”), vor acoperi pământul” (SHIVA PURANA, 5, cap. 1, 48-50).

„Unii dintre aceşti nori vor fi negri, alţii arămii, alţii galbeni ca argila, alţii cenuşii precum măgarii, alţii roşii negricioşi, alţii pătaţi, portocalii murdari sau vineţi. Vor fi atât de mari încât vor fi asemănători cu oraşele sau cu munţii şi vor acoperi întregul pământ.

Aceşti nori distrugători gigantici, producând un zgomot teribil, vor întuneca complet cerul şi vor inunda pământul cu o ploaie de praf care în final va stinge focul teribil. Apoi, printr-un uriaş potop, ei vor îneca în apă întreaga lume. Această ploaie diluviană va inunda atunci pământul timp de 12 ani, iar omenirea va fi distrusă în cea mai mare parte. Lumea întreagă va cădea în întuneric. Inundaţia aceasta cumplită va dura 7 ani. Pământul va părea atunci un imens ocean” (VISHNU PURANA, I, cap. 7, 24-40).

„Atunci când disoluţia lumii va apare ca fiind iminentă, unii oameni aleşi şi înţelepţi vor abandona pământul în ultimele zile ale lui KALI YUGA şi se vor refugia în lumea lui MAHAR („lumea extraplanetară”) şi de aici se vor reintegra în final prin DEMATERIALIZAREA lor din această lume într-o altă lume numită JANA-LOKA („lumea vieţii”)” (LINGA PURANA, I, cap. 4, 39-40).

Aceşti ultimi supravieţuitori ai holocaustului vor fi atunci progenitorii omenirii viitoare.

„Şapte umanităţi (generaţii) mai trebuie să se succeadă după aceea pe Pământ până atunci când va reapare din nou Epoca de Aur. Atunci, şapte înţelepţi se vor manifesta pe Pământ pentru a-i învăţa din nou legile divine pe puţinii care vor ajunge să supravieţuiască din cele 4 caste” (SHIVA PURANA, 5, cap. 4, 40-70).

„Unii care vor folosi modalităţile specifice rapide, caracteristice lui KALI YUGA vor atinge înţelepciunea în scurt timp, fiindcă meritele spirituale dobândite într‑un an în timpul lui TRETA YUGA vor putea fi obţinute numai într‑o singură zi în Epoca Entropiei (KALI YUGA)” (SHIVA PURANA, V, cap. 1, 40‑42).

„La sfârşitul lui KALI YUGA, SUPREMUL YOGHIN SHIVA (Supremul Divin manifestat în ipostaza sa de Etern Masculin) se va arăta din nou celor aleşi pentru a restabili calea adevărată, sub o formă secretă şi eficientă” (LINGA PURANA, I, cap. 40, sutra 12). “

http://forum.unique.ro/

Dupa spusele lui Sri Yukteswar in care eu cred foarte mult, in anul 1899, cand cei 200 de ani ai perioadei de tranzitie (sandhi) din epoca Dwapara s-au scurs, a inceput adevarata Dwapara Yuga de 2000 de ani, care va darui omenirii deplina intelegere a fortelor electrice si atributelelor lor. Precum bine se stie, energia electrica daruieste, transmite o energie a distribuirii cunoasterii prin mass media, a luminii prin becul electric, al usurarii munci prin diverse aparataje electrice si electronice si multe altele. Asta in plan material. La fel ca si plan material si in planul fiintei, energia electrica este acea energie pe care omul o foloseste pentru a darui. Asta inseamna ca in urmatoarea perioada, oamenii incet, incet vor iesi din starea de ego, invatand sa daruiasca si sa primeasca in mod corect. In acest sens, ei vor invata sa miste energia electrica in mod optim.

Calendarele hinduse nu redau corect actuala pozitie a lumii (1894 d.Ch.) in perioada de tranzitie (sandhi) a Dwapara Yuga. Astronomii si astrologii care au intocmit aceste calendare, s-au bazat pe adnotarile gresite ale unor eruditi (precum Kulluka Bhatta), care au trait in epoca tulbure din Kali Yuga. Acestia sustin acum ca durata Kali Yuga este de 432000 de ani, din care s-ar fi scurs 4994 de ani (pana in 1894 d.Ch.), ceea ce inseamna ca au mai ramas inca 427006 de ani in viitor. Este o perspectiva destul de sumbra, dar din fericire neadevarata.

Dragii mei, e bine sa intelegem in mod corect mersul vremii ca sa scapam odata pentru totdeauna de stirile infricosatoare care tot circula in ultima perioada. Noi, precum s-a putut vedea din descrierile facute de Swami Sri Yukteswar, care au fost aduse la cunostinta marii mase de oameni datorita bunavointei Divine, prin cererea expresa facuta in acest sens de catre Mahavatarul Babaji, ne aflam deja de ani buni in Dwapara Yuga.

Ce inseamna de fapt Dwapara Yuga?

Precum ne spune si Swami Sri Yukteswar, omenirea din anul 1599 a intrat in Dwapara Yuga. Acasta Yuga inseamna Renastere. Democratia se va instaura tot mai mult, revolutiile stiintifice si industriale se vor accelera tot mai mult, omul trecand de pe intelect pe sentiment.

Cand Sri Yukteswar a scris, in 1894 despre greselile de calcul savarsite, nu prea a fost sustinut de catre ortodoxia stiintifica. Abia mai tarziu, cand stiinta a luat avant, ideile lui au fost validate si recunoscute de forurile stiintifice.

In 1894 el a scris ca materia este intr-adevar energie. Acest fapt a fost descoperit de catre oamenii de stiinta abia unsprezece ani mai tarziu, in 1905.

Exista un centru indepartat de stele vizibile. Astronomii mult timp au crezut ca universul este heliocentric. Aceasta credinta a fost insa spulberata in 1920.

Soarele se misca sub forma de arc, directia actuala a lui fiind spre centrul sistemului solar. Astronomii la ora actuala recunosc ca acesta intra-adevar se deplaseaza exact asa precum Sri Yukteswar a descris-o.

Swami Kriyananda, un adept si sustinator al lui Sri Yukteswar, certifica ca varsta prezenta terestra este Dwapara Yuga, si nu Kali Yuga, cum se crede in ortodoxia hindusa. El spune ca omenirea isi urmeaza in mod firesc drumul recunoscand ca in ultimul timp:

-s-a produs o adevarata revolutie in utilizarea fortei de munca, in dezvoltarea masinilor si al utilajelor, intreprinderile private luand locul muncilor agricole si al asa zisei societati aristrocratice

-descoperirea si utilizarea energiei electrice

-utilizarea tot mai raspandita a energiei atomice

-o mare revolutie in modul de gandire al oamenilor, si o perceptie a universului tot mai mare, precum si o perceptie a realitatii, care este, in esenta, non-personala

Nenumaratele descoperiri revolutionare, anterior inimaginabile, inclusiv radioul, televiziunea, electronicele, telefonul fara fir, calculatoarele tot mai sofisticate, aparatele de zbor planetar si extraplanetar, aparatul foto printre care si cel Kirlian, softuri de vindecare prin unde alfa, beta si theta, masini ale timpului, chirurgia cu laser, energia eoliana, tendinta spre cercetari si inventii mai ecologice, revenirea la o hrana mai sanatoasa sau chiar trecerea la o hrana vegana, precum si alte descoperiri de marca in fiecare domeniu in parte – atesta clar ca am iesit demult din Kali Yuga, indreptandu-ne cu pasi mari spre noi si noi descoperiri, noi si noi prefaceri. Normal ca inca omenirea se afla in aceasta Yuga la inceput de drum si e normal sa existe inca tare si moduri de comportamente preluate din trecuta Yuga. Dar faptul ca psihologia s-a schimbat foarte mult in ultimul timp, trecand de la psihologia conventionala la cea transpersonala si holistica, iar mai apoi NLP-ul care ia un avant tot mai mare in lume, specialistii in domeniu intelegand ca vindecarea credintelor si valorilor nu tine doar de intelect ci si de emotii, omul fiind intr-adevar o mare forta atunci cand vederile, credintele si valorile lui devin mai pozitive, mai progresiste, credinta in el insusi accelerandu-se tot mai mult, faptul ca din ce in ce mai multi oameni doresc schimbarea si chiar se indreapta spre alte solutii si un alt drum, preferand de data asta cooperarea si cocreerea, atesta clar ca inaintam din ce in ce mai mult si din ce in ce mai multi spre noi credinte si valori de viata cu mult mai sanatoase si mai benefice, in care binele comun este de data asta cu mult mai preferat celui individualist, egotic. De asemeni, marele avant pe care a luat-o miscarea feminista in ultimul timp, atesta de asemeni dorinta cooperarii si a respectului si in sanul familiei, atat femeile cat si copiii nemaidorind a fi bruscati si violentati. Mai apoi, precum se poate vedea in ultimii ani, exista din ce in ce mai multe femei care opteaza pentru meserii de conducere, dorind in acest fel sa ateste ca si ele sunt la fel de valoroase ca barbatii. O vizibila unitate si acceptare se poate vedea si intre rase, casatoriile mixte nemiafiind o noutate, ceea ce atesta ferma dorinta de unitate a omenirii, vazandu-se valoarea fiecarei persoane in parte, in locul culorii, a gintei sau a treptei sociale din care acestia fac parte. Cu siguranta ca in urmatoarea perioada, vechile sisteme vor fi si mai mult schimbate, omenirea cautand in acest sens solutii din ce in ce mai viabile. Deja se vede clar tendinta si dorinta de dezvoltare sufleteasca, punctul forte in urmatoarea perioada punandu-se pe sentimente in loc de intelect, sigur ca si acesta avand si pe mai departe rolul lui, dar nu cel prim asa cum l-a avut pana acum. Eu una, cred cu toata certitudinea, ca suntem suficient de pregatiti, incat sa gasim cele mai bune solutii si in ceea ce priveste dezvoltarea sentimentala, mergand in paralel si cu dezvoltarea stiintei, gasind in final un echilibru perfect intre cele doua parti ale fiintei noastre. Sigur ca inca suntem la inceput de drum, dar asta nu inseamna ca va dura mult pana cand sa gasim un raspuns si in acest sens. Stiu ca suntem niste deschizatori de drumuri, dar mai stiu si ca suntem cu adevarat vrednici in a crea minuni in orice domeniu ne dorim, asa cum deja suntem pregatiti sa acceleram si dezvoltarea sufleteasca din ce in ce mai mult. Stiu ca multi vad pericole si distrugeri diverse, eu insa vad progres, vad o trecerea de la ego la bunavointa, de la criza la expansiune. Si asa precum zicea si Aivanhov, prefer sa vad binele peste tot, sa vad progresul si cresterea, egal de cine ce doreste sa vada.

Cu drag Ramona

Niciun comentariu: