Traducere // Translate

Dang Can, farmec si simplitate

Dang Can, nascut in 1957 in An Duc, districtul Long Ho, de-a-lungul fluviului Mekong in Vietnam este un pictor peisagist figurativ.
El a dovedit un talent timpuriu pentru desen si pictura. Si-a inceput cariera artistica in 1976, ca ilustrator de  reviste si magazine locale.
Dang Cun este membru al Asociatiei Vietnameze de Arta, avand o multime de picturi in colectii private din tara si strainatate.
Stilul sau in pictura nu este foarte complicat, sau profund, ci mai degraba foarte atractiv, prin simplitate si colorit cat si prin subiectele cu predilectie plasate in jurul fluviului si al deltei Mekong.
Pictutile sale sunt un amestec de visare, simplitate si poezie dar adreseaza realitatea, locuintele oamenilor de pe ape, munca lor de supravietuire, aspiratiile lor, micul comert din care supravietuiesc.
Veti vedea o pictura simpla-dar nu infantila- frumoasa, armonioasa cu un amestec de culori calde si uneori  chiar in combinatii prea curajoase. V-ati dori un tablou al lui Dang Can intr-uncolt al casei unde va retrageti de obicei sa cititi, sa reflectati, sa ascultati muzica, sa visati.










S.D

Niciun comentariu: