Traducere // Translate

Baborigenii


Lemn plutitor..
„Lemnul e cel care propune redarea unui alt sens muncii mele”-Xavier Deparis

Lemnul plutitor este lemnul care a parasit pamantul si calatoreste in voia valurilor si a mareelor.El a esuat la mal dupa o lunga transformare sub actiunea vantului, curentilor sau mareelor.
Conform mitologiei nordice, primele fiinte umane, Ask si Embla au fost create din doua bucati de lemn plutitor, un frasin si un ulm de catre Dumnezeul Odin si fratii sai Ve si Vili.
In numeroase zone maritime acest material este folosit pe post de afumator de pesti. In Oregon, lemnul plutitor a devenit un nou simbol gratie lui Old Man  al Lacului  care sta drept, vertical in apele lacului Crater din 1896
In cazul nostru, lemnul plutitor care compune aceste creaturi a fost gasit aruncat pe plajele insulei Reunion dupa mari furtuni. Aceste „COMORI ” intarite de lenta metamorfoza a marii si timpului au virtuti exceptionale de soliditate si deci, de durabilitate.
Nu s-a folosit niciun tratament chimic. Marea si-a facut munca in mod natural, imbibandu-l cu sare. Lemnele reprezinta excelenta materie bruta in stare primara de prelucrare.
Atelierul Karibu pune Natura in prim plan si ne invita la reverie. Colectiile atelierului se joaca cu formele, materiile, amestecandu-le cu magia clipei. Astfel cadourile marii devin baza familiilor cu un sarm desuet. .Autenticitatea si eleganta personajelor-toate diferite- fac sa ne apara ca iesite direct din imaginatia noastra.Toate aceste creaturi sunt piese unice.
Totul a inceput in ziua intalnirii pe plaja goala a unui capatel de lemn de mici dimensiuni, insignifiant,, abandonat. Acesta prezenta trei orificii de culoarea carbunelui: Doi ochi, o gura...Fara nicio indoiala, un „Baborigen” despartit de ai sai.
De ce sa nu redai familiei acest mic capatel de arbore ca sa revina la viata?
Atelierul Karibu s-a nascut din aceasta dorinta de a arata ca in orice lemn plutitor somnoleaza un „Baborigen”- departe  de radacinile sale. Xavier aduce aici Natura in scena si ne invita la reverie.
Intr-o lume in care parca orice te impinge la individualism, noi regasim in Karibu spiritul CLANULUI, al tribului.

Maxence, Bun venit!

 Calatorie in Zanzibar


Vantul miscarii


La arbori, cetateni!


Maestrii visatori

Ce va veni


Asta iti provoaca doar tie rasul!


Niciun comentariu: