Traducere // Translate

Le blog de Claude K: Art et politique en Europe postcommuniste : l’exem...

Le blog de Claude K: Art et politique en Europe postcommuniste : l’exem...: Continuité et occultation Art et politique en Europe postcommuniste : l’exemple du musée de l’art socialiste de Budapest * Prolo...








Claude Karnoouh e un antropolog și sociolog francez, care a locuit timp de cincisprezece ani în România.

Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde si-a făcut și studiile superioare. Din 1959 și pînă în 1965 a urmat studii de științe (fizica și chimie) la Sorbona, iar din 1966 pînă în 1969 studii de științe umane (filosofie, antropologie sociala, sociologie și lingvistica) la Universitatea Paris X Nanterre. Începând din 1970 este membru al Centrului National de cercetare științifica (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. În această perioadă, securitatea română l-a urmărit și i-a întocmit dosar [1].

Din 1991 și pînă în 2002 a fost profesor invitat al Universității „Babes-Bolyai“ din Cluj unde, în cel de al doilea semestru al anului universitar, a susținut un curs despre aspecte ale modernității tîrzii în postcomunism, îmbinînd diverse abordări (politice, culturale, economice). în prezent este profesor invitat la Universitatea Națională de Arte din București [2]. Este autor a șase cărți și peste o sută de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.

Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Claude_Karnoouh


Niciun comentariu: