Traducere // Translate

Ceas de Iarna

Trebuie să fiți împacati cu faptul că s-ar putea întâmpla ceva, un cataclism, o pandemie si s-ar putea sa va ierte soarta doar pe D-voastra și sa nu cadeti victima intamplarii unice, spune Alexandra de Steiguer, îngrijitoarea Oceanic Hotel, în scurtul documentar al lui Brian Bolster, „ Ceas de iarna”. De Steiguer și-a petrecut ultimele 19 ierni hoinarind pe terenurile de 43 de acri ale hotelului de pe Insula Stelei, care se află la 10 mile de coasta Noii Anglii. În lungul sezonului de iarnă, în afara sezonului, ea este unicul locuitor al insulei. Alexandra se confrunta clipa de clipa cu provocarea adevaratei singuratati.

“Ceas de iarna” explorează relația Alexandrei cu izolarea extremă. Imaginile sale meditative vorbesc despre contemplarea frumuseții absenței umane, ce se reflectă asupra provocărilor și recompenselor unice ale singurătății. „Nu există alte distractii ”, spune ea. "Trebuie să decizi cum să-ți umpli zilele ... și totuși locul este atat de pașnic incat îmi pot folosi imaginația." Hotelul complet gol - și poate bântuit - are o asemănare izbitoare cu The Shining, dar Alexandra susține că „dacă există fantome aici, ele sunt extrem de amabile cu mine.” Mai degrabă, a îmbrățișat ceea ce ea numește „marea așteptare a iernii”. „A fi singur aici și a vedea lupta iernii mă face să mă simt conectata la rețeaua vieții”, spune ea. „Iarna are o exuberanță liniștită. Trebuie să te uiți la oase.

Dar,

………………………………………………………………………………………………..
Sigur ca ne putem gandi  la supravietuitoarea unui cataclism, poate chiar Corona virus. Suntem atat de sensibilizati in vremea asta!  
Diferența dintre singurătate și solitudine este o stare de spirit Singuratatea e fascinanta daca e limitata in timp, caci incepi sa te gandesti la tot ce a existat si ti-a fost drag. Pasarea moarta filmata semnifica acest dor sfasietor de ceva, cineva care a existat, a avut viata, de zgomotul hotelului, de muzicile lui, de viata lui. In desenele ei aparea aspiratia luminii puternice a soarelui. E un film la care sa te gandesti in termenii daca ar fi bine sa ramai unicul supravietuitor. Imaginile sunt minunate, fiecare e o poezie intreaga , Un film impresionant, cu multime de intrebari.




Niciun comentariu: